کابل ابزار دقیق زاگرس چند نوع است؟


خانواده کابل های کنترل و ابزار دقیق یکی از بزرگترین، اصلی ترین، پر کاربرد ترین و با اهمیت ترین کابل ها در صنعت برق، الکترونیک است. این کابل به دلیل تعدد در ساختاری که دارد، دارای قابلیت های مختلفی همچون مقاومت در برابر نویز پذیری از امواج درونزا و برونزا و مقاومت در برابر تداخلات و تاثیر پذیری از کابل های همجوار و یا منابع تولید امواج الکترو مغناطیس می باشد که در ادامه این نوع کابل ها را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

در اینجا قصد داریم تا کابل های کنترل و ابزار دقیق را بر مبنای یکی از مهمترین استانداردهای روز دنیا یعنی استاندارد BS5308 بررسی خواهیم نمود. کابل های کنترل و ابزار دقیق تفاوت فاحشی با کابل های برق دارد، چرا که کابل برق حامل جریان های بالا در سطح ولتاژهای بالا می باشد ولیکن کابل ابزار دقیق یا کنترل حامل جریان های پایین یا سیگنال های در سطح ولتاژهای پایین هستند. البته کابل های برق با کابل های ابزار دقیق و کنترل تفاوت ظاهری هم دارند که به شرح ذیل می باشند:

کابل های برق کم رشته بوده ولی کابل های ابزار دقیق و کنترل دارای رشته های زیادتری می باشند.
سایز رشته های کابل های برق معمولاً سایزهای بزرگتر 4mm² میباشد، در صورتیکه سایز رشته های کابل های کنترل و ابزار دقیق کوچکتر از 4mm² می باشند.
تعداد رشته های کابل های کنترل بیشتر از کابل های ابزار دقیق می باشند.

یک تفاوت مهم بین کابل ابزار دقیق و کابل کنترل برند زاگرس
کابل های ابزار دقیق معمولاً دو به دو یا سه به سه و یا چهار به چهار به دور هم پیچیده و دارای لایه های کنترل کننده EMI هستند.

کابل های دو رشته به هم تابیـده شده را TWISTED PAIR می گویند.
کابل های سه رشته به هم پیچیده را TRIPLE گویند.
کابل های چهار رشته به هم پیچیده را هم QUAD گویند.
ساختار کابل ابزار دقیق زاگرس
کابل کنترل و ابزار دقیق دارای ویژگی‌ های بارزی است که آن را از سایر کابل‌ های موجود در بازار متفاوت می‌کند. فروش انواع کابل ابزار دقیق در فروشگاه‌ های اینترنتی نیز انجام می‌شود؛ تنها زمانی می‌ توانید یک خرید مطمئن داشته باشید که اطلاعات کاملی در مورد ساختار این محصول داشته باشد.

جنس هادی
هادی یکی از بخش‌ های اساسی هر کابلی است که مستقیماً وظیفه انتقال الکتریسیته را بر عهده دارد. در کابل‌ های موسوم به ابزار دقیق از هادی‌ های گوناگونی استفاده می‌شود که در صدر آن‌ ها مس و سپس آلومینیوم قرار دارند. اینکه کدام عایق مناسب‌ تر است، بسته به نوع فعالیت شما در حوزه برق دارد.

جنس عایق PVC
یک پلیمر بسیار کاربردی و معروف در صنعت برق است. این ماده به خاطر ساختاری که دارد می‌تواند عایق بسیار ایدئالی برای انواع کابل ابزار دقیق باشد. کیفیت PVC استفاده‌شده در این کابل‌ ها متناسب با شرایطی است که کابل باید در آن قرار بگیرد. برای مثال ویژگی روکش و عایق این کابل‌ها در حالت استفاده ثابت با غیرثابت متفاوت خواهد بود. از دیگر مواد مورد استفاده در عایق این سیم‌ ها می‌توان به HFFR و PE اشاره کرد. در ساخت کابل کنترل و ابزار دقیق، استفاده از ورقه آلومینیومی بین روکش و سیم‌ ها رایج است.

جنس شیلد یا ذره
فروش کابل ابزار دقیق شیلد دار که جزء انواع کابل‌ های ابزار دقیق است، توسط فروشگاه‌ های سنتی و آنلاین انجام می‌شود. این ذره در لایه‌ های میانی قرار می‌گیرد و نقش بسزایی در افزایش مقاومت و کارایی بهتر کابل ایفا می‌کند. جنس این ذره معمولاً از نوار فولادی دوبل، استیل گالوانیزه یا نوعی بافت دیگر از فولاد است.

شرایط محیطی استفاده از کابل ابزار دقیق زاگرس
کابل‌ های کنترل و ابزار دقیق با استاندارد های مختلفی تولید می‌شوند که هر یک برای شرایط خاصی کاربرد دارند. این کابل‌ ها در صنایع حساسی نظیر گاز، پتروشیمی و نفت، در نیروگاه‌ ها و همچنین در ارتباط با دستگاه‌ های حساسی استفاده می‌شوند؛ بنابراین تولید کننده کابل ابزار دقیق استاندارد های سطح بالایی را در تولید این کابل‌ ها در نظر می‌گیرد. از این کابل‌ ها می‌توان به‌صورت فنی در زیر زمین، محیط‌ های روباز، فضای داخلی سرپوشیده ساختمان‌ ها و کانال‌ ها استفاده کرد. در محیط‌ هایی که خطر تماس با مواد شیمیایی و روغن نیز وجود داشته باشد هم این کابل‌ ها گزینه مناسبی هستند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *